Espanja: Estepona, Fuengirola, Marbella ja San Pedro

FUENGIROLAN TIIKERI

Yhtenä päivänä päätimme käydä katsomassa miltä Fuengirolan kaupunki näyttää ja mitä sen eläintarha tarjoaa. Olimme nähneet mainoksen pienestä eläintarhasta keskellä kaupunkia. Fuengirola on pieni kaupunki, jonka pitkä hiekkaranta ja rantabulevardi ovat muun muassa suomalaisten suosiossa.

Eläintarha ei ole koolla pilattu, mutta se on mielenkiintoinen. Tarha pantiin uusiksi 1999. Vanhat eläinhäkit hävitettiin ja eläimille rakennettiin mahdollisimman luonnonmukaiset kodit. Tämä on loistavaa. Eläinlajeja on lähes 90. Lajit ovat Madagaskarilta, Afrikasta sekä Etelä-Aasiasta. Suosikkini ovat mangustit ja tiikerit. Nähtävissä oli myös simpansseja, gorilla, leopardi, lepakoita ja papukaijoja.

F Zoo Spain

Aurinko paistoi ja istahdimme kahvilan terassille nauttimaan kylmät ja raikkaat tuoremehut vastapuristetuista appelsiineista. Samalla pääsimme seuraamaan aika hauskaa tapahtumaa. Pieni turistiryhmä saapui oppaan kanssa. He katselivat eri eläimiä eri aitauksissa. Edessämme olevassa aitauksessa oli apinoita ja lintuja. Opas heitti pieniä pähkinöitä apinoille mutta osuikin yllätyksekseen yhtä lintua päähän. Lintu ihmetteli päätään ravistellen mitä tässä oikein tapahtuu. Onneksi osuma tapahtui sen verran kevyesti, ettei linnulla ollut hätää. Tilanne oli vain koominen. Opas punastui kaulaa myöten.

Mangustit

SAN PEDRO

Kysyimme hotellin vastaanottohenkilöltä ravintolasuositusta. Hän ryhtyi luettelemaan Esteponan kaupungin ravintoloita. Kysyin ovatko ravintolat kalliita. Hän nyökkäsi. Kysyimme, mihin sinä itse menisit syömään illalla. Haluaisimme kokea paikallisten suosiman mukavan paikan, joka ei ole liian kallis.

Saimme vinkin mennä San Pedroon. Tilasimme taksin. Ajomatka kesti vartin verran. Maksoimme kyydistä ja tepastelimme talon edessä. Ravintola ei ollut vielä auki. Vähitellen muutama espanjalainen perhe käveli hiljalleen kohti ravintolaa, joka avasi ovensa tasan kello kahdeksan.

Meiltä tiedusteltiin pöytävarausta, jota meillä ei ollut. Mutta pöytä löytyi onneksi meillekin. Englantia ei tämän ravintolan henkilökunta puhunut. Pärjäsimme kuitenkin ihan hyvin. Osoitimme menussa erilaisia annoksia, tietämättä tarkkaan mitä tilasimme. Jännityksellä odotimme, viiniä maistellen, mitä keittiöstä tuodaan pöytäämme.

Minä sain maukkaat katkaravut. Espanjassa valkosipuli ja yrtit ovat kovassa käytössä. Pidän molemmista paljon. Mieheni sai pieniä grillattuja kaloja, joista hän piti valtavasti. Kolmas annos, jonka tilasimme, oli maukas simpukka-annos. Jaoimme annoksen. Kaikki ruoat tässä ravintolassa olivat erittäin hyviä.

blogikuva ruoasta

Mieheni puhuu usein ”bokkarooneista”, joita hän söi 1990-luvulla. Ne ovat espanjaksi boquerones. Kyse on anjovisfileistä, jotka marinoidaan viinietikassa ja oliiviöljyssä. Mausteena käytetään valkosipulia ja persiljaa. Näimme tämän tapaksen menulla ja tilasimme sen. Mieheni nautti kala-annoksesta paljon, vaikka se ei ollutkaan täysin samanlainen annos, mistä hän oli haaveillut. Hän muisti, että kalat olisivat grillattuja. Sellainenkin versio on olemassa, sen nimi on Boquerones Fritos.

Boq Fritos

MARBELLA

Moni on varmaan kuullut Marbellasta, kauniista kaupungista merenrannalla, joka on rikkaiden sekä joidenkin julkisuuden henkilöiden suosimana lomakohde. Myös golfin harrastajat viihtyvät Marbellassa. Asukkaita kaupungissa on noin 120 000. Kävimme piipahtamassa siellä. Kaupunki on hieno ja selvästi äveriäiden suosima.

Keskellä Marbellan vanhaa keskustaa löydät Plaza de Los Naranjos renesanssiajan aukion. Aukion ympärillä kohoaa upeita vanhoja rakennuksia. Kaupungintalo on 1500-luvulta ja monet muut rakennukset 1700-luvulta. Ympärilläsi on myös kauniita kirkkoja, museoita ja arabialaisia linnoituksia ajalta, jolloin kaupunki piti suojella vihollisilta.

Marbella on myös tunnettu vähemmän ihailtavista asioista. Kaupunki tuli surullisenkuuluisaksi korruptioskandaaleista vuosina 2006 ja 2007. Kolme viimeistä pormestaria on tuomittu korruptiosta.

Rantaviivaa pitkin kulkee upea kävelykatu. Vierasvenesatama tarjoaa nähtävää. Paatteja on laidasta laitaan. Jotkut huvipurret olivat valtavan kokoisia. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja tuona päivänä pärjäsi hyvin t-paidassa, vaikka mukana olikin farkkutakki.

JH Marbella


TUTUSTUMISEN ARVOINEN

Espanjan eteläinen alue on tutustumisen arvoista seutua. Suosittelen matkustamista toukokuussa tai kesäkuussa. Silloin vältät pahimmat helteet ja turistisesongit, jolloin hinnat nousevat ja tungos yllättää monissa paikoissa.

Vuokraa auto ja ajele eri kaupunkeihin ja pieniin kyliin. Pidät sitten rauhallisesta tai railakkaasta menosta, Espanjan aurinkorannalta löydät varmasti hyviä lomakohteita.

Espanjassa parhaalta maistuvat tapakset, makkarat (muun muassa chorizo), simpukat, katkaravut, anjovikset, oliivit, keitot (esimerkiksi gazpacho), grillatut ja paistetut kalat, perunaomeletti tortilla espanola sekä ilmakuivattu kinkku jamon serrano. Paellasta puhumattakaan.

Oliiviöljy on Espanjassa erinomaista, niin kuin myös Italiassa. Maista erilaisia ja löydä oma herkkusi. Jälkiruokia on monia. Kevyemmästä ja suositusta päästä on hedelmäkori. Crema Catalana on monen suosima vanukas, mutta varaudu kaloreihin ja ähkyyn. Churro on makea munkkitanko, joka voidaan kastaa kuumaan kaakaojuomaan. Makeaa mahan täydeltä!

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.