KORINTTI

Lomaillessamme Megarassa, päätimme ajaa Korinttiin. Ajoimme E94 -moottoritietä länteen.Athens to Corinth map

Matkalla ohitimme Kinetan merenrantakaupungin, jossa asukkaita on vain parituhatta. Kaupungin rantaviiva on upea.

Kinetta ranta.jpg

Kinetta ranta 2.jpg

Matkaa Ateenasta Kinetaan on vain 55 kilometriä. Kinetasta Korinttiin on 25 kilometriä. Autolla tai junalla matka sujuu mukavasti ja nopeasti.

Peloponnesoksen valtava niemimaa alkaa Attikin alueen jälkeen. Pääset sinne ylittämällä Korintin kanavan. Se rakennettiin vuosina 1883–1893. Kanava otettiin käyttöön juhlallisesti. Konstantinos Volanakis maalasi tapahtumasta upean taulun.

Corinth canal inauguration by Konstantinos Volanakis.jpg
Corinth canal inauguration by Konstantinos Volanakis

Lähistöllä on kuuluisa Loutrakin merenrantakaupunki, jossa on useita hotelleja ja laumoittain turisteja. Kaupungin tunnettu kasino houkuttelee väkeä paikalle. Niin myös Korintinlahti, joka on valtavan kaunis. Löysin upean videon Loutrakista – se on kuvattu ilmasta!

Korintin kaupunki ei ole koolla pilattu. Autolla löytää helposti moottoritieltä kaupungin keskustaan. Vartioituja parkkialueita on paljon, eikä hinta huimaa päätä. Kävelimme rantaan. Ihailimme venesataman värikästä antia, kaunista lahtea sekä ympärillä siintäviä korkeita kukkuloita.

Korintin satama

Rantabulevardilla ei voi olla näkemättä Pegasus patsasta. Pakkohan siitä oli ottaa muutama valokuva. Patsaan takana kohoavat Korintinlahden toisella puolella sijaitsevat jylhät vuoret.

Pegasus patsas Korintti.jpg

Rantakatu oli rauhallinen ja kaunis. Siellä viihtyy pidempäänkin.

Korintti_Ile rantakadulla