Italia: Trevignano Romano ja Bracciano

JÄRVEN RANNALLA

Pari vuotta sitten katselimme vuokratalotarjontaa Maltalla, Kyproksella ja Italiassa. Päädyimme ensin Kyprokseen, koska siellä emme ole käyneet. Talot, joita Kyproksella vuokrataan, ovat laadukkaita. Monissa taloissa on niin uima-allas kuin ilmastointi. Toivoessamme hiljaista aluetta alle tunnin ajomatkan päässä lentokentältä, huomasimme vaihtoehtojen olevan vähissä. Lentokentän lähellä sijaitsevat kaupungit ovat turistien valtaamia ja äänekkäitä alueita. Länsipuolella ja pohjoisessa oli tarjolla muutamia mielenkiintoisia paikkoja, mutta hinnat kohosivat budjettiimme nähden liian korkealle. Maltalla on todella hyviä vuokrataloja reiluun hintaan, mutta suoria lentoja saarelle ei silloin löytynyt.

Päätimme siksi matkata jälleen ihanaan Italiaan! Italiaan ei kyllästy koskaan. Ja perille pääsee suoralla lennolla kolmessa ja puolessa tunnissa. Valitsemalla uuden alueen, tiesimme saavamme uusia kokemuksia.

Italiassa koet vaikka mitä. Italialla on kaunis kieli, maukas ruoka- ja viinikulttuuri, upeita nähtävyyksiä, kauniit kesäpäivät ja mahtavia maisemia. Selasimme vuokratalotarjontaa Roomasta pohjoiseen. Trevignano Romanossa oli tarjolla lomatalo, joka omistajan mukaan täyttäisi kaikki toiveemme. Merenrannan sijaan saisimme nauttia upeasta järvimaisemasta pienessä idyllisessä Trevignanon kaupungissa.

View of bracciano


ODOTUS

Matkaa odotellessa kannattaa tutustua alueesta kertoviin matkablogeihin ja -kirjoihin. Matkaoppaatkin ovat hyvä valinta, mutta ne keskittyvät useimmiten suurkaupunkeihin ja turistien valloittamiin alueisiin. Kun matkaat suurkaupunkien ulkopuolelle, mitä suosittelen lämpimästi,  etsi matkakohteesi netistä ja tutustu hotelli- ja ravintolatarjontaan, tapahtumiin, rantoihin ja vaikka taidegalleria- tai museovaihtoehtoihin  oman kiinnostuksesi mukaan.

Trevignano_view from the house


TREVIGNANO ROMANO

Valitsimme jo toisen kerran sattumalta lomakohteen, jossa italialaiset itsekin haluavat käydä vapaapäivinään ja lomallaan. Oltuamme tähän asti aina merenrannalla, oli erilaista ja ihanaa kohdata kaunis järvimaisema. Trevignano Romanossa on lähteistä riippuen 3500 – 5000 asukasta. Kaupunki sijaitsee Lago di Braccianon, eli Bracciano järven luona, alle 50 kilometriä Roomasta pohjoiseen.


PIKKURUINEN BRACCIANO

Saavuimme Braccianon kaupunkiin ja ajoimme tämän upean historiallisen kaupungin läpi. Kaupunki on todella pieni. Piazza Mazzinilla on aivan upea vanha linna nimeltään Castello Orsini-Odescalchi.

bracciano castle wedding
Linnassa saa nykyään järjestää juhlia. Tom Cruise ja Katie Holmes viettivät häitään juuri tässä linnassa.

Tom and Katie wedding

Toinen kuuluisuus, Petra Ecclestone (Formulamaailman Bernie Ecclestonen tytär), meni naimisiin James Stuntin kanssa linnassa elokuussa 2011. Tilaisuudessa lauloi muun muassa tenori Andrea Bocelli.

Braccianon kujien jälkeen kohtaat Bracciano-järven. Se on upea järvi!

view of the b lake

Ohitettuamme Lungolagon, Vigna Granden ja Vicarellon pienet kaupungit, saavuimme Trevignano Romanoon.  Hitaasti on muuten turha yrittää ajaa Italiassa, koska silloin takanasi ajavat italialaiset hermostuvat ja pahimmassa tapauksessa ohittavat, vaarallisissakin kohdissa, niin että sivupeilit heiluvat.

Trevignano town 1Nousimme tietä pitkin korkealle kukkulalle. Ohitimme vanhoja värikkäitä taloja, joissa näkyy ajan patina. Joidenkin talojen parvekkeet tai rappuset ovat melkein kiinni ajotiessä.

Monticellon kukkulalta kelpaa katsella näkymiä.

Trevignano Romano

Vuokratalomme piha-alue oli valtava. Näköala oli upea!

pensaita trev

 

 

Talo oli hyvä ja suuri. Olohuone oli valtava ja siitä avautui erkkerin kautta upeat maisemat niin Bracciano-järvelle kuin takapihalle.

Ulkoterasseja oli kaksi.

view from upper terrace trev
Yläterassilla oli ihana istua aamukahvilla sekä iltaisin. Katselimme järven toisella puolella näkyviä Rooman valoja.

Tähtitaivas kiinnostaa meitä. Sitä voi tutkailla, ihastella ja ihmetellä tuntikausia, kun aurinko on laskenut. Kun on maaseudulla, näkee runsaasti tähtiä ja satelliitteja. Kisaamme huvin vuoksi kumpi bongaa ensimmäisenä satelliitin. Mieheni voittaa kisan melkein joka kerta.

Roma Bracciano kyltti

 Benvenuti a Trevignano Romano!

5 kommenttia artikkeliin ”Italia: Trevignano Romano ja Bracciano

  1. Hei! Varasimme juuri matkan Trevignano Romanoon ensi kesäksi. Tarkoitus on lentää Roomaan, vuokrata sieltä auto ja ajella TR:oon. Talon varasimme Home Awayn kautta. Olisko sulla antaa erikoisohjeita, mihin meidän erityisesti tulisi varautua? Olemme aikaisemmin reissanneet Espanjassa, Italiaan olemme menossa ensimmäistä kertaa. Meitä on matkaan lähdössä kaksi aikuista ja kolme lasta.

    1. Ihanaa, pääsette Trevignanoon. Italia on hieno maa. Mutta voi varautua erilaiseen kulttuuriin. Avoimin mielin selviää aina hyvin. Kaupat ovat auki ja kiinni eri kuin meillä Suomessa. Kysy aukioloaikoja. Ravintolat avaavat klo 20. Kadut kapeat, aja varovasti, italialaiset eivät varo. Kesällä voi olla kuuma, meillä oli. Suojaa iho ja pää, juo paljon. Sitten vain se tärkein, nauti! Heittäydy uuteen. Syö hyvin. Ui järvessä. Nauti.

      1. Uskon, että seikkailunhalu ja ennakkoluulottomuus ovat meidän valtteja. Kiitos vinkeistä 🙂

  2. Mahtava reissu on nyt takana. Italian liikennekulttuuri on todellakin erilainen kuin Suomessa, ajellaan miten sattuu ja jalankulkija on armotta liikenteen alinta kastia. Hengissä kuitenkin selvittiin, sekä autolla, fillarilla että jalkaisin. Lomatalo oli ihana, Bracciano-järvi sanoinkuvaamaton, ruoka erinomaista ja elokuun paahtava kuumuus oli Suomen sateisen kesän jälkeen kuin paratiisi. Ihana paikka 🙂

    1. Kiitos, Eeva kommentista blogiini. Upeaa, että teillä on mahtava reissu takana. Ikävöin Braccianon aluetta. Sinne täytyy varmaan mennä uudelleen.

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.