Sharm El Sheikh houkutteli pinnan alle

Sharm El Sheikhissä se alkoi. Uusi ihana harrastus. Paremmin ei voisi loma alkaa. Mieheni ihastui snorklaamiseen täysin. Olin tosi onnellinen tästä.

I ja J pinnalla_uusi harrastus maistuu

Itse olen suorittanut PADI Open Water ja PADI Advanced Open Water -sukelluskurssit – kaksikymmentä vuotta sitten. Punaisellamerellä pääset näkemään korallirannoilla eksoottisia kaloja ja koralleja helposti – snorklaamalla.

Mieti, jos tässä olisi sinun uusi kiehtova harrastus? Snorklaus ja meri kun sopivat ja maistuvat monille.

Snorklaus ja meri sopii kaikille

Red Sea Anemonefish Amphiprion bicinctus

Vuokkokala, eli Red Sea Anemonefish/Clownfish (Amphiprion bicinctus) elää symbioosissa merivuokon kanssa. Missä merivuokko, siellä vuokkokala.

Hankimme Sharm El Sheikhin lomalla ensimmäisen vedenkestävän kameramme, hotellin sekatavarakaupasta. Halusin kokeilla valokuvausta pinnan alla. Kun kamera maksaa vain 30 euroa, ei kuvanlaatu ole paras mahdollinen. Mutta, ennen kuin investoi satoja euroja hienoon kameraan, tuntui hyvältä idealta kokeilla maistuuko uusi harrastus. Ja kyllähän se maistui!

Sharm El Sheikh_kuva halvalla vedenkest kameralla_6

Mielenkiintoisia kuvia tuli otettua. Ne ovat hieman epätarkkoja, mutta niinhän moni asia on alussa. 😉

Sharm El Sheikh_kuva halvalla vedenkest kameralla_5

Kuvassa yllä näkyy upea Sohal surgeonfish, Acanthurus sohal. Se kuuluu välskärikalojen sukuun. Vasemmalla puolella näkyy parvi Ylikersanttikaloja (Scissortail sergeantfish, Abudefduf sexfasciatus).

Sharm El Sheikh_toka kuva halvalla vedenkest kameralla

Lähikuva kauniista välskärikalasta näyttää sen keltaiset ja oranssit korostusvärit. Väritys ja muodot ovat tällä kalalla kohdallaan!

Sharm El Sheikh_polku rannalle_Club Fanara kyltti

Sharm El Sheikhissä rentouduimme hektisen ja työntäyteisen talven keskellä. Aurinko porotti kirkkaalta taivaalta ja häikäisi kuin suuri timantti. Otimme aurinkoa, nautimme uudesta harrastuksesta pinnan alla ja keräsimme energiaa. Onnistuimme siinä täysin!

Sharm El Sheikh_viimeiset uinnit

Viereisen hotellin ranta oli myös suosittu. Samoin polkuveneet, jotka näet hiekalla. Upeat sukellusretkilaivat olivat parkissa rannan edustalla. Rannasta pääsi pitkää laituria pitkin upeiden korallien luo. Snorklaajan ja sukeltajan paratiisi.

Sharm El Sheikh_Viereinen ranta

Suosittelen matkustamaan aurinkoiseen paikkaan – joka talvi – jos vain voit. Saat energiaa moneksi kuukaudeksi ja mahtavia muistoja.

Sharm_Loma on maistunut

Sharm El Sheikh_Loma maistuu_Aurinko on kristallin kirkas

Vielä viimeisenä päivänäkin täytyi pulahtaa pinnan alle. Niin mielenkiintoinen oli Sharm El Sheikhin koralliranta. Suomessa pakkasta oli enemmän kuin tarpeeksi. Sharmissa aurinko lämmitti ihoa ja mieltä.

Sharm_J sukeltaa_1

Välillä unohdin snorkkelin rannalle. Vanha kilpauimari ei aina happea kaipaa 😉

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.