Egypti: Coraya Bay: Saapuminen

Kun kuulimme, että Finnmatkat järjestää lomamatkoja myös Marsa Alamiin, oli pakko kokeilla tätä uutta Egyptin eteläisintä suomalaisille tarjolla olevaa lomakohdetta. Olen merkinnyt karttaan Marsa Alamin kentän oranssilla neliöllä. Niin kuin näet, on tämä lomakohde paljon etelämpänä kuin pitkään tarjolla olleet Hurghada ja Sharm el-Sheikh.

Marsa Alam Airport_Egypt_Map
Finnmatkat mainostivat näin: Coraya Beach Resort sopii pariskunnille ja seurueille, jotka haluavat viettää rauhallista lomaa. Varasimme lomamatkan joulukuun ensimmäiselle viikolle. Coraya Bay on niin etelässä, että voit hyvin matkata sinne joulukuussa – lämpöä riittää.

5 tähden Iberotel Coraya Beach Hotel (Beach Resort) sijaitsee Coraya Bay -lahden rannalla. Lahden toisella puolella on muutama hotelli. Esimerkiksi Iberotel Lamaya Resort on laadukas. Me valitsimme pohjoisen rannan, koska sieltä pääsi hiekkarantaa pitkin koralleille. Coraya Bayn eteläinen ranta on kivikkoinen ja uimaan/sukeltamaan mennään laiturilta.

Coraya Bay Egypt_map of the bay area

Niin kuin aina, valitettavasti ensimmäiseksi tarjottu huone ei ole sitä tasoa, jota esitteissä luvataan tai annetaan ymmärtää. Ensimmäinen huoneemme sijaitsi hotellialueen pohjoisimmassa päädyssä. Saimme huoneen ensimmäisestä kerroksesta, vaikka toiveena oli parveke ja toinen kerros. Merinäköala, josta olimme pulittaneet sievoisen summan, oli nippa nappa merinäköala. Jos nousin varpaille, näin hiekkarannan yli merelle.

Saimme myös tuulisimman paikan, mitä tarjolla oli. Vieressä alkoi suuri ja tuulinen aavikko. Pikkuruisella terassilla ei voinut oleskella, sen verran kova tuuli siellä puhalsi ja hiekka pöllysi ilmassa. Nukuimme ensimmäisen yön tässä huoneessa, kuunnellen tuulen huutoa. Huoneen ovet eivät pitäneet tuulta tai sen ääntä ulkopuolella. Saapuessamme myöhään illalla, ei parempaa huonetta ollut järjestettävissä. Yö oli nukuttava aavikon reunalla.

egyptian desert

Kuvassa alla on merkitty punaisella ensimmäisen huoneemme sijainti ja keltaisella lisämaksusta järjestynyt sviitti.

Coraya Bay Egypt_first room_second room
Olemme tottuneet siihen, että Finnmatkat, joka muuten toimii hyvin, ei järjestä hyviä huoneita. Olemme aina vaihtaneet huonetta hotellin henkilökunnan avulla. Maksusta tai veloituksetta. Kävelimme aamulla hotellin vastaanottoon ja keskustelimme johdon kanssa huonetilanteesta.

Coraya Bay Egypt_super friendly hotel personnel

Koska hotelli oli hyvin täynnä, ei meille enää löytynyt toisen kerroksen parvekkeellista huonetta. Kysyimme mitä on tarjolla. Junior sviitti oli vapaana. Mietimme viisi minuuttia. Päätimme ottaa sen. Toki budjettimme paukkui, mutta viikon talvilomalle ei tulla kärsimään alueen huonoimmasta huoneesta, vaan nauttimaan jokaisesta päivästä 🙂

Muutimme sviittiin. Ja lomaviikko sai aivan uuden käänteen. Tässä kuva toisen kerroksen sviitistämme ulkoapäin.

Coraya Bay Egypt_We got a top floor suite

Sviitissä oli upea makuuhuone.

Coraya Bay Egypt_A big bedroom
Olohuonetta meillä ei ennen ole ollut. Nyt oli 🙂

Coraya Bay Egypt_the livingroom
Sviittiin kuuluva valtava parveke, merinäköalalla, oli mukavin mitä olen koskaan nähnyt tai kokenut. Mieheni näytti olevan täysin samaa mieltä.

Coraya Bay Egypt_best room terrace ever

Näimme parvekkeeltamme hotellin rannan, kimaltelevan Punaisenmeren ja kaukana siintävät vuoret. Coraya Bay on kaunis paikka. Jos pidät auringosta, lämmöstä, suuresta rannasta, koralleista ja kauniista maisemista, matkusta Egyptiin, Coraya Bay -alueelle.

Coraya Bay Egypt_Our beach_Sunny day

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.