Sisilia: Madonna delle Lacrime, Museo Archeologico ja Piazza Archimede

PIAZZA ARCHIMEDE

Yhtenä iltana löysimme itsemme vanhasta kaupungista. Aurinko oli jo laskemassa ja kaupungin kaduilla tanssivat viimeiset auringonsäteet alkuillan varjojen kanssa.

Hetken etsittyämme löysimme ravintolan, jota ystävällinen hotellin työntekijä suositteli meille, kun kysyimme minne hän sisilialaisena itse menisi. Vältämme turistipaikkoja. Piipahdimme Archimedes ravintolassa kysymässämilloin he avaavat. Vasta kahdeksalta, oli vastaus (nk muualla). Päätimme odottaa viereisellä aukiolla.

Arkhimedeen aukio on mahtava, satoja vuosia vanha, kokoontumispaikka paikallisille. Aukio on pieni. Vieressä nousi korkeuksiin upea, satoja vuosia vanha, Banco di Sicilia ja takanamme kohosi kolmikerroksinen ikivanha talo, jonka sähköpiuhat roikkuivat miten sattui, samoin asukkaiden pyykit, ja seinien maalipinta oli hieman rapistunut. Talosta huokui menneet vuodet ja italialainen elämäntyyli.

piazza archimede - ortigia

Aukiolla on yksi kahvilabaari. Istuimme sen pienelle terassille. Toisessa kulmassa istui tuiman näköisiä sisilialaisia miehiä ja yksi ylvään näköinen vanhempi herra. Tämän herran luo kaikki tulivat, ennen kuin tilasivat juomaa tai istahtivat vain tupakalle. Kaikki katsoivat vähän välillä meitä. Selvästi olimme outo ilmestys, kaksi vaaleaa suomalaista, jotka vielä puhuvat omituista kieltä keskenään. Välillä hieno auto pysähtyi ylvään herran viereen ja autosta ilmaantui mies tervehtimään tätä. Taisimme kokea aitoa Sisiliaa 😉

KYYNELEHTIVÄN MADONNAN KIRKKO

Madonna delle Lacrime” niminen kirkko rakennettiin 1950-luvulla ja sijaitsee Syrakusan keskustassa. Kirkon tyyli on futuristinen. Se muistuttaa omalla tavallaan suurta kyyneltä.

Kyynelehtivän madonnan kirkko
Kirkon korkeus on 74 metriä ja se on Syrakusan kaupungin korkein rakennus. Tarinan mukaan Madonna näki hyvin vaikean synnytyksen vuonna 1953 ja itki tästä syystä 5 päivää. Monet pyhiinvaeltajat tulevat kirkkoon toivoen, että käynti lieventää heidän vaivojaan.


MUSEO ARCHEOLOGICO SIRAKUSA

Syrakusa arkeologinen museo

Syrakusan arkeologinen museo on käynnin arvoinen. Ilmakuva yllä näyttää museon suuruuden.

Oli ihana astua sisään museon suuresta portista. Yhtäkkiä kaikki meteli loppui ja olimme suuressa puutarhassa, jossa jopa palmut olivat korkeammat kuin osasimme kuvitella.

Syrakusa arkeologinen museo palmut

Museossa on paljon nähtävää. On ruukkuja, patsaita, luita ja kolikoita.

Syrakusa arkeologinen museo kolikot

Olit sitten kiinnostunut rantalomasta, historiallisista paikoista, museoista, hyvästä ruoasta, viinitarhoista, maaseudun rauhasta tai vilkkaasta kaupunkielämästä ja juhlimisesta, matkaa Sisiliaan.

Mukavimmat kelit ovat huhti-kesäkuussa. Sitten alkaa kuuma kausi. Voit myös matkustaa syys-lokakuussa, jos haluat nauttia lempeästä auringonpaisteesta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Sisilia: Madonna delle Lacrime, Museo Archeologico ja Piazza Archimede

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.