Italia: Milanosta Venetsiaan ja piipahdus Dolomiiteilla

Vietin teini-iässä reilun kuukauden toisen tätini ja hänen italialaisen miehensä luona Italiassa. He asuivat Milanossa, joka on upea, suosittu ja tyylikäs kaupunki. Jos pidät shoppailusta, lähde Milanoon.

J in Milano

Ajoimme elokuussa Suomeen. Matkalla Euroopan halki, piipahdimme ensin Venetsiassa ja sitten Dolomiiteilla. Elokuussa Italiassa on todella lämmin. Jätä takit ja neuleet kotiin.

JH Venezia 1987

Kävelimme Venetsiassa kokonaisen päivän. Nautimme nähtävyyksistä – mahtavista rakennuksista, vanhoista silloista, erikoiskaupoista pienillä kujilla, gondoleista kanaaleissa, ihanista italialaisista vaateliikkeistä ja hyvätuoksuisista espressohetkistä pienissä baareissa. Venetsia on oma pieni maailmansa.

Venice_1

Venetsia sijaitsee Koillis-Italiassa. Se on rakennettu 118 saarelle, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan keskellä Venetsian laguunia ja joita yhdistää toisiinsa 354 siltaa. Arkkitehtuurin ja taiteen ystävät rakastavat Venetsiaa.

Venice_5

UNESCOn maailmanperintökohteita on Italiassa 49 kpl. Venetsia on yksi niistä.

Venice_3

Symfoniat ja ooppera liitetään Venetsiaan, eikä syyttä. Muun muassa Antonio Vivaldi syntyi Venetsiassa. Muita kuuluisia venetsialaisia ovat esimerkiksi Marco Polo, Giacomo Casanova, Terence Hill, Mantovani ja Dani Donadi.

Ponte di Rialto on kaupungin kuuluisimpia siltoja.

Venice_Ponte di Rialto

Emme jääneet yöksi Venetsiaan. Jos jäisin, kokeilisin luultavasti tätä hotellia: Boutique Hotel Venice Liassidi Palace.

Venice_Boutique Hotel Venice Liassidi Palace

Muun muassa Venetsian kansainväliset elokuvajuhlat  vetävät kuuluisuuksia kaupunkiin. Suositut näyttelijät Sandra Bullock and George Clooney edustivat näyttävästi vuoden 2013 elokuvajuhlissa ja heitä valokuvattiin paljon.

Venice_Bullock and Clooney visiting

Valitse mukava gondoli ja nauti ainutlaatuisesta matkasta ja upeista hetkistä. Tulet ihastumaan Venetsiaan ikihyviksi.

gondolit Venetsiassa

Venice_7

Venice_8

Nähtävyyksistä nauttimisen jälkeen on shoppailun, herkullisen lounaan ja kahviloissa istumisen vuoro. Italialainen tapa on istua ulkoterasseilla ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Kokeile sinäkin.

venice_shopping

Venetsia on täynnä pieniä kujia. Valmistaudu kävelemään paljon. Vuosikymmeniä Italiassa asunut tätini tiesi paikat, jonne mennä. Minä sen kuin kipitin perässä. Sekatavarakauppoja, leipomoita, lehtikioskeja, pieniä espressobaareja ja vaateliikkeitä on joka makuun. Katedraaleista ja ravintoloista puhumattakaan.

venice_shopping_2

Päivä Venetsiassa oli verraton. Illan tullen matkasimme pohjoiseen. Vähitellen edessämme kohosivat Dolomiitit. Tätini mies on valokuvaaja ammatiltaan, joten kuvia räpsittiin aika lailla.

Driving through the Dolomites

Dolomiiteista 70 % sijaitsee Bellunon maakunnassa, loput Bolzanon ja Trenton maakunnissa. Korkein huippu on nimeltään Marmolada ja se nousee 3 343 metrin korkeuteen. Dolomiiteilla on yli 20 huippua.

Dolomiitit ovat UNESCOn maailmanperintökohteita ja vuoristoalue on nimetty alueen tunnusomaisen kivilajin (dolomiitti) mukaan.

Driving through the Dolomites_2

Suosittelen lämpimästi tutustumista niin Milanoon, Venetsiaan kuin Dolomiitteihin. Ota kamera mukaan!

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.