Egypti: Port Ghalib (parhaista parhain)

Jo pienenä likkana haaveilin matkustamisesta Egyptiin. Egypti oli mystinen, kaunis, jännittävä ja täynnä arvoituksia. Moni on lukenut Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen -kirjan. Se julkaistiin suomeksi 1945 ja on käännetty 40 kielelle. Luettuani kirjan, mietin Egyptiä entistä enemmän.

Pyramidit

Matkakuumetta ei vähentänyt näkemäni postikortit ja elokuvat Egyptin salaperäisistä pyramideista, sfinkseistä ja jatkuva vanhojen aarteiden etsintä. Gizan sfinksi on varmaan tunnetuin sfinksi. 

Great sphinx of Giza

Pari vuotta sitten näimme, että Finnmatkat markkinoi uutta kohdetta Egyptissä – Marsa Alamia. Lentokentän lähellä sijaitsevat Coraya Bay ja Port Ghalib. Coraya Bay Resortiin tutustuimme toisella Marsa Alamiin suuntautuvalla matkallamme.

Coraya Bay Egypt_Our beach_Sunny day

Ensimmäisellä matkallamme Marsa Alamiin majoittauduimme loistohotelliin, sen upean oman hiekkarannan ja hotellin tason vuoksi. Kaipasimme hemmottelua. Ja sitä saimme!  The Palace Port Ghalib Resort on parhaista parhain.

InterC The Palace_PortG_Egypt_night picture

Hotelli sijaitsee vain 10 minuutin matkan päässä lentokentältä. Upea hotelli, henkilökunnan superystävällisyys, mahtava hotellihuone merinäköalalla, eksoottinen ja kaunis ravintolasali, herkulliset ruoat ja juomat, huippulaadukas palvelu ja fantastinen hiekkaranta koralleineen ja värikkäine kaloineen on parasta mitä olemme koskaan kokeneet.

InterC The Palace_PortG_Egypt

Mereen voi pulahtaa suoraan rannasta tai hotellin omalta laiturilta. Tarvitset vain snorkkelin ja maskin siirtyäksesi kauniiseen merenalaiseen maailmaan, jossa näimme monta kymmentä erilaista värikästä kalalajia, merikilpikonnia ja upeita koralleja.

Sea turtle

Picassokala on yksi suosikkini. Kun näin sen ensimmäisen kerran, kelluin ja ihailin sitä monta minuuttia. Kala on utelias ja tulee luoksesi.

Picasso fish at PG Egypt_2

Perhokaloihin kuuluva Chaetodon Austriacus, the Exquisite Butterflyfish, on toinen suosikkini.

Exquisite_Blacktailed butterflyfish PG

Tässä lyhyesti Punaisenmeren alueen parhaasta hotellista ja rannasta. Kirjoitan pian lisää. Jos nautit lämpimästä auringosta, hiekkarannoista, vesiurheilusta, snorklauksesta, valokuvaamisesta pinnan alla, hyvästä palvelusta, hemmottelusta (Six Senses Spa) ja erinomaisesta ruoasta, upeista näkymistä ja unelmalomasta, matkaa Port Ghalibissa sijaitsevaan The Palace Port Ghalib Resort hotelliin.

Ma`as-salāma – مع السلامة

Yksi kommentti artikkeliin ”Egypti: Port Ghalib (parhaista parhain)

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.