Kaunis Floridian maaseutu Sisiliassa

Olemme matkanneet muutaman kerran Italian Sisiliaan. Sisilia on upea saari. Tarjolla on Etnan tulivuori, keltaisia sitruunaviljelmiä, vihreitä viinitarhoja, upeita rantoja, vilkkaita vanhoja kaupunkeja sekä kaunista maaseutua.

Etna näkyy lentokentältä erittäin hyvin.

ps. klikkaamalla kuvia, näet ne suurempina. 

Etna Sicily

Viiniviljelmät Sisiliassa ovat upeat.

Sisilia viinitarha

Vuokrasimme kerran talon Floridiasta. Se sijaitsee lähellä monelle tuttua Syrakusan kaupunkia, eli noin 12 kilometriä merenrannalta.

Syrakusan rakennukset ovat erittäin vanhoja ja näyttäviä.

Duomo syrakusa

Floridian keskusta on hyvin erilainen Syrakusan historiallisesta tunnelmasta ja tyylistä. Talot ovat huonossa kunnossa ja väki on muuttanut muualle, työn perässä.

Floridia city_2

Löysimme upean kahvilan Floridian hieman rähjäisestä keskustasta. Tuplaespresso ja jääkylmä vesi menivät alas vauhdilla ja herkulliset italialaiset suklaaleivokset eivät ehtineet olla lautasella minuuttiakaan. Koko tämä lysti maksoi vain kaksi euroa.

Coffee shop in Floridia

Löysimme pienen eksymisen jälkeen vuokratalomme. Salvo, omistaja, oli niin sisilialainen kuin olla ja voi. Lyhyt pituudeltaan, suuri mukavuudeltaan. Tummaksipaahtunut iho kertoi monista tunneista paahtavan auringon alla aamusta iltaan. Salvo hoiti niin viljemiään kuin monia palkintoja saanutta hevostaan.

Salvo ei puhunut kuin sisilian murretta ja minun italiankielen taitoni laitettiin todelliseen testiin. Myönnän, en ymmärtänyt kuin joka kolmannen sanan. Tulimme kuitenkin erinomaisesti toimeen.

Floridia house owner

Talomme oli upea. Paljon tarpeitamme isompi, mutta talon sijainti maaseudulla Syrakusan vieressä, upea uima-allas ja sopiva hinta houkuttelivat tekemään kaupat.

Tässä talon etupuoli, jossa riitti tilaa istua ulkona varjossa, kun asteet auringossa kipuivat 40 asteeseen! Suosittelen matkaamista Sisiliaan ennen kesäkuuta, ellet pidä helteistä. Kokemamme kesäkuun alun helle oli paikallisillekin yllätys.

Entrance to Floridia house

Katolla oli mahdollisuus kuivata pyykkiä ja ihastella maisemia. Me ihastelimme maisemia, kiikaroimme ja otimme valokuvia. Kuvassa alla näet kuvan alaosassa upean puiden reunustaman ajoreitin talollemme. Kuvan yläosassa siintää naapurikaupunki korkealla kukkulalla.

View towards Solarino

Lisää tarinaa ja valokuvia Floridiasta hieman myöhemmin!

 

 

 

 

 

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.