Eksotiikkaa rannalla, meressä ja ilmassa – Jordaniassa

Tala Bay sijaitsee Jordanian eteläkärjessä. Tala Bayn hiekkaranta tarjoaa upeat puitteet auringonottoon, samoin hotelli Radissonin allasalueet. Lämpötila marraskuussa on 20-26 °C, mikä on meille täydellistä. Illallakaan ei ollut kylmä.

ps. klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempina

Allas ja poreallas

Kiehtovuutta lisäsi hotellivieraiden kansainvälinen kirjo. Väkeä oli niin Lähi-idästä, Euroopasta, Japanista kuin Yhdysvalloista.

Kiehtovaa oli myös maistella hotellin tarjoamia ruokaherkkuja: Baba ganoush, hummus, tabbouleh, paistettu kala, värikkäät ja maukkaat jälkiruoat sekä tuliset chilioliivit, joita mieheni söi, vaikka hiki valui valtoimenaan otsalta.

Baba Ganoush

Me rakastamme pulahtamista Punaiseenmereen. Tala Bayn ja lähialueiden rannat ovat omiaan myös pinnan alla viihtyville. Korallit ja upeat kalat tarjoavat värikästä, kaunista ja jännittävää katseltavaa – valokuvauksesta ja videoinnista puhumattakaan. Olemme kuvanneet Punaisenmeren pinnan alla kolmen vuoden ajan.

Corals in the Red Sea in Jordan

Domino fish_Dascyllus trimaculatus_Täpläpreussinahven

Kun olet pinnan alla, äänet katoavat ja koet mahtavan tunteen ollessasi omassa maailmassa satojen kiehtovien kalojen ja korallien parissa.

Flagtail_Halfmoon triggerfish

Tällä matkalla koimme myös erikoisuuksia ilmassa. Kun tulin pinnalle tauolle, kuulin ja tunsin jyrisevän äänen. Se tuntui vatsassa asti. Tala Bay -lomakohteen eteläinen naapuri, viiden kilometrin päässä, on Saudi-Arabia. Rajan tuntumassa on Jordanian sotilastukikohta tai -harjoitteluleiri. Sieltä kukkulan takaa lensi yllättäen valtava helikopteri täynnä armeijan erikoismiehiä.

Armeijan helikopteri

Kopteri lensi ylitseni lahdella matkaavan risteilyaluksen ylle. Kommandot laskeutuivat köysillä laivaan.

Helikopteri ja laiva

Olimme mieheni kanssa ihmeissämme. Kaikki tapahtui niin nopeasti, etten ehtinyt vaihtaa kameran asetuksia pintakuvaukseen, mutta sain pari oivaa valokuvaa kopterista, sen lentäessä yläpuolellani matkallaan takaisin tukikohtaan.

Ilmassa_kommandojen helikopteri_2

Jyrinä oli huima ja upea. Meille ei koskaan selvinnyt mistä oli kyse.

Lomalla voi kokea monenlaista eksotiikkaa!

Upea kokonaiskuva Red Sea Tala Bay

 

 

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.