San Felice Circeo ja Monte Circeo

Kymmenen minuutin matkan päässä Sabaudian lomataloltamme sijaitsi San Felice Circeon kaupunki sekä Monte Circeo (pieni vuori). Päätimme käydä tutustumassa molempiin. Vuori ja kaupunki sijaitsevat aivan rannan tuntumassa, pienellä niemellä, johon Sabaudian pitkä ranta, Lungomare di Sabaudia, päättyy.

San Felice Circeon keskustassa on kaksi historiallisesti tärkeää rakennusta – Torre dei Cavalieri Templari ja Palazzo Baronale. Ajeltuamme kuudessa minuutissa kaupungin läpi, käännyimme takaisin. Totesimme, että siinäpä oli pieni kaupunki. Kaupungin läntinen laita koskettaa merta. Merenrannan puolella ihastelimme äveriäiden hienoja taloja vuorenrinteillä. Näköala talojen terasseilta on upea. Niin kuin se on Monte Circeo -vuorelta.

view from monte circeo 4
view from monte circeo 4

Löysimme tien, jota pitkin ajetaan vuoren huipulle. Ajoimme 541 metrin korkeuteen! Mutkissa näimme kauas pohjoiseen ja etelään. Tietä ympäröi suurimman osan matkaa tuuhea metsä, monine erilaisine puineen ja pusikkoineen. Huipulla sijaitsee parkkipaikka ja pieni ravintola. Parkkeerasimme automme ja tutustuimme patikointikarttoihin.

JH at mount circeo

Lähdimme kävelemään mielenkiintoista polkua pitkin. Kymmenen minuuttia patikoimme metsässä, josta näki puiden välistä merelle asti. Yllättäen edessämme avautui koko eteläinen Italia. Siltä ainakin vaikutti. Olimme löytäneet pienen tasanteen, jossa oli suuri risti. Tasanteella seistessä saattaa monelle tulla korkean paikan kammo. Aita puuttuu. Jos kikkailet, voit pudota vuoren rinnettä 541 metriä. Joten kannattaa pysytellä ristin luona tai tasanteen takareunalla.

Näkymät olivat fantastiset. Näimme yli kahdenkymmenen kilometrin päähän, vähintään. Näimme Välimeren, veneet merellä, rannat, viljelmät, metsät, kylät, kaupungit, hotellit, maaseututalot, pienet järvet ja kauempana kohoavat vuoret. Henkeäsalpaavaa.

View from Monte Circeo_2

Suosittelen kipuamaan Monte Circeon vuorelle nauttimaan luontopoluista ja uskomattoman kauniista näköalasta. Muista kamera. Jos omistat kiikarit, ota ne mukaan.

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.