Valokuvaajan onnen hetki!

Matkablogini seuraajat ovat huomannet jo muutama vuosi sitten, että me olemme ihan Punaisenmeren lumoissa. Olemme valokuvanneet pinnan alla vuosia. Hiljalleen kamerat päivittyivät yhä parempiin ja rohkeus kasvoi mennä aina hieman pidemmälle… meressä.

Eipä ole montaakaan ihanampaa kokemusta, kuin pulahtaa kameran kanssa pinnan alle. Punainenmeri on niin kaunis, eksoottinen, hiljainen ja upea.

Valokuvaajan onnen hetkiä on onnistua valokuvaamaan alati liikkuvassa vedessä, jossa myös kalat liikkuvat. Jotkut  vielä erittäin nopeasti. Se tunne, kun näkee onnistuneen valokuvan, on huumaava. Se tunne, kun valokuva saa kansainvälisen palkinnon ja maininnan, vieläpä National Geographicilta (!), on sanoinkuvaamaton.

Olen onnekas, onnellinen ja kiitollinen.

Merenalainen valokuvani sai ensin editorin maininnan, ja pian sen jälkeen valokuva valittiin parhaiden valokuvien joukkoon: 1 of the Daily Dozen (best photos) January 30, 2019.

This underwater view looks like a painting! The colors blend together like an impressionist’s brush strokes. Great work getting sharpness in the fish’s eyes.

Kristen Mcnicholas
Associate Photo Editor, Nat Geo Your Shot
Tässä on palkittu valokuva:
Whiteband Damsel Macro Photography.jpg
Whiteband Damsel, Plectroglyphidodon leucozonus Punaseissamerssä. Pienessä luolassa näkyi pieni, noin 10 cm pitkä, Damselfish. Sen ympärillä oli eksoottisia ja kauniita koralleja ja meriruohoa.
Kala on pieni mutta pippurinen! Sen alueelle ei niin vain tulla. Katso kuvaa tarkemmin ja näet sen pienet terävät hampaat. Makrovalokuvaus näyttää ihania detaljeja, jotka muuten jäisivät huomaamatta. Kala puri minua. Pieni näykkäsy, mutta asenne tuli hyvin esille.
Toivomme, että pääsisimme pian uudelleen pinnan alle. Ja tiedä mitä kaikkea kiehtovaa näemme ja kuvaamme ensi kerralla. 🙂
Tässä vielä muutama muu hauska merenalaisen maailman valokuva:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Beautiful Red Sea Butterflyfish And Colorful Corals
Bluespine Unicornfish Red Sea
Happy Moment Underwater
Tervetuloa tykkäämään ja kommentoimaan tätä tai muita bloggauksiani.
Jos pidät jostain kuvasta tai bloggauksesta erityisesti, olisi kunnia, jos haluat jakaa bloggauksen ystävillesi tai someverkostollesi.

Kirjoita kommentti. Leave a comment.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.